6 hely Balin a kerekebb popsiért


Nincs is annál jobb, amikor összeköthetjük a kellemeset a hasznossal. Szebbnél szebb tájak több-kevesebb mozgással vegyítve. Balin sok látványosság megközelítéséhez szükség van némi fizikai igénybevételre. Természetesen egy-egy alkalom ezeken a helyeken még nem eredményez feszes, kerek popsit. De ha nyaralás alatt sem szeretnétek kijönni a formából, próbáljatok ki néhányat közülük! Sőt, mivel a szigeten nincs két egyforma magasságú lépcső, így az alábbi mászások még nagyobb kihívássá válnak.

1. Sekumpul vízesés – 450 lépcső

Ez a hely 1450 lépcsőt is megérne! Izgalmas dzsungel környezet, kissé csúszós út, a látvány miatt pedig el is feledkezünk a fenékformálás nehézségeiről a visszaúton.

2. Green Bowl beach – 350 lépcső

Az alacsony szám ne tévesszen meg, több lépcső magassága eléri az 50 cm-t is. Apálykor a strandon lévő barlang is könnyebben megközelíthető. Egy frissítő fürdőzés után pedig egy szempillantás alatt a szikla tetejére érünk.

3. Guyangan vízesés – 700 lépcső

Nusa Penida délén részén, Batu Kandik falunál található a vízesés. Miután sikerült motorral eldöcögnünk odáig, szinte üdítően hat egy kis mozgás. Lefelé a lépcsők közti hézagokra érdemes figyelni, felfelé pedig jöhet a popókerekítés.
Ha tériszonyos vagy, gondold meg, hogy elindulsz-e!

4. Karma beach – 350 lépcső

500.000 IDR pénzért, lifttel történő leereszkedés helyett az ingyenes lépcsők egy romantikus mini-strandra vezetnek. Onnan apály idején átsétálhatunk a fő strandra is.

5. Nungnung vízesés – 500 lépcső

Potom 500 lépcső vezet a sziget egyik legnagyobb vízeséséhez. Ha az előző négy helyet megmásztuk, ez már gyerekjáték. A látvány pedig itt is magával ragad.

6. Pura Lempuyang – 1700 lépcső

Az Agung vulkánnál elhelyezkedő templomegyüttes tökéletes program a kultúra és a sport összekötéséhez. Egyes templomokhoz tett kitérővel könnyen 2500-ra ugorhat a megmászott lépcsők száma. Erős férfit és/vagy harci eszközt vigyetek magatokkal, mert agresszívek a környékbeli majmok.

Related Posts

No Comments

Leave a Reply