Miért szeretjük Balit?


A sziget sokféleségéből napról napra többet érzékelünk, de még így is töredékét látjuk, halljuk, szagoljuk.

Szeretünk kisétálni a lakásunkhoz közeli partra, pancsolni egyet az Indiai óceánban, elpilledve feküdni a homokban és friss kókuszvizet szürcsölve gyönyörködni a naplementében.

bali beach

Szeretjük, ahogy az óceánparti játszadozás, vízbe ugrálás, majd homokban fetrengés szabadságának érzése széles mosolyként ül ki a gazdás és gazdátlan kutyusok pofájára egyaránt.

Szeretjük nézni, hogy a balinézek szinte minden héten ünnepelnek valamit. Szép ruhákba öltöznek, amely a nőknél különböző színű csipke felsőt sállal átkötve (sash), szoknyaként pedig magukra kötött sarong-ot jelent. Ez utóbbi a férfiaknál is ünnepi viselet, de ők fehér inggel és fejfedővel díszítik. A hatalmas felajánlás kosarakkal pedig motorra ülnek, és kisebb-nagyobb templomjaikba robognak, ahol a gamelán nevű hangszer zenei kíséretével ünnepelnek.

balinese woman

Szeretünk elmélkedni, hogy az utcán, a strandon vagy az üzletben szembejövő emberek vajon milyen jellegű utazáson vannak Balin. A két hétig nyaraló ausztrál család, a szörfös, aki néhány hónapig él itt szenvedélye kedvéért, az önmagát megvalósítani vágyó, 30-as éveiben járó nő, a jógatáborba érkezett fiatal lányok, a kiégett banki dolgozó, aki feltölti energiakészleteit, az egy hónapra jött, majd 5 évre itt ragadt világutazó, a szervezett utazáson lévő nyugdíjas turistacsoport, az idősödő módos férfi, aki itt helyi barátnőt vagy feleséget talált, és mi, boldog ösztöndíjasok.

Szeretjük, hogy bármikor ehetünk ananászt, kókuszt, papayát és sárkánygyümölcsöt. Azt is, hogy minden zöld, rengeteg a növény és pálmafa, a levegő konstans 30, a víz pedig 28 fokos. Szerencsénkre bármikor szörfözhetünk, ha a hullámok is úgy akarják.

fruits

Vidámak leszünk, ha a helyi gyerekek széles vigyorral integetnek és ismeretlenül köszönnek nekünk, mert nekik európai emberként mi vagyunk a különlegesség.

balinese kids

Szeretjük, ahogy reggelente felvesszük a bukósisakot, felpattanunk a motorra, és napégette lábfejjel, papucsban, pulóverben belevetjük magunkat a kaotikus balinéz forgalomba.

Szeretjük, hogy karnyújtásnyira élünk azoktól a természeti csodatájaktól, amelyekről korábban képek nézegetésével álmodoztunk. Sziklák aljában megbúvó, fehér homokos strandok, trópusi erdők, különleges óceáni élővilág, a zöld legszebb árnyalataiban pompázó rizsföldek, gyönyörű és egyben félelmetes aktív vulkánok és megannyi vízesés vesz körül minket a szigeten.

beach

bali

Related Posts

No Comments

Leave a Reply