• No stress zone
  • No stress zone
  • No stress zone
  • No stress zone

No stress zone


aSzeptember 17. Két hete és két napja érkeztünk Balira, de tegnap volt az első olyan napunk, amikor belekóstoltunk a stressz nélküli, mások által elképzelt, idilli „Balilife” érzésbe. Seminyak és Canggu határán tűztük ki a kis magyar zászlónkat egy pöttöm lakásba, melyet lassan, de biztosan otthonná formálunk. Az iskolai regisztráción is túl vagyunk – szerencsére nem kapkodják el a tanévkezdést, szeptember végéig néhány nyelvórával (Bahasa Indonesia) rázódunk bele a diákéletbe, és csak októberben jön a „fekete-leves”, az igazi oktatás.

A hét legboldogabb pillanata, amikor a többnapos tűző napon gyaloglás, kétségbeesett keresés, vicces módon leégés, majdnem végső elkeseredés után véget ért a motor-mizéria, és szövevényes, szabadulószobákat megszégyenítő módon egy magyar férfin keresztül találtunk egy csodás járgányt. Köszönjük Zsolt! (megj.1)
Azóta a helyi közlekedési „motormassza” részesei vagyunk. Matyi nagyon jól vezet, a biztonságérzetem mögötte ülve az első forgalomban töltött órát leszámítva egyre stabilabb. (megj.2)

Tehát tegnap felavattuk járművünket, elrobogtunk Uluwatuig, mely a sziget déli részén lévő földnyelv nyugati csücske. Két híresebb strandot látogattunk meg (Padang Padang Beach és Blue Point Beach), melyek valószínűleg még lenyűgözőbbek, ha süt a nap és nincs apály. Előbbi romantikus partocska, ahol az Eat, Pray, Love c. film egyes jeleneteit is forgatták, utóbbi pedig szörfparadicsom még apály idején is. A naplementét páholyból, a sziklákra kiépített bárból néztük, egy Bintang nevű helyi sört kortyolgatva és szörfkarrierünket tervezgetve. Itt először csapott meg az érzés, hogy na igen, Balin vagyunk, és mesés évünk lesz, ha a sors és mi is úgy akarjuk. 🙂
bintang beer
Megj.1: félreértés ne essék, minden 5 méteren bérbe adnak motort Balin, de iszonyatos árkülönbségek vannak. Ha véletlenül sikerül alkudni az árból, akkor hozzánk vágnak egy tragacsot, amelyből szó szerint kifolyik a benzin vagy nem működik a fék, mert minek is az? – ezek velünk is megtörténtek. Mivel hosszabb távra keresünk, az alacsony ár és a kiváló minőség is elengedhetetlen.

Megj.2: bár a jogosítványom hiánya itt nem lenne akadály a motorozáshoz, én egyelőre a hátsó ülésen, szemmel veréssel fenyítem az őrült közlekedőket.

Related Posts

No Comments

Leave a Reply